Zagreb, 20. - 22.3.2020.

Alternativna budućnost Europe

0 Dana
0 Sati
0 Minuta
0 Sekundi

O konferenciji

Želimo da kroz edukaciju i participaciju upoznate djelovanje naše organizacije te da mi upoznamo vas. Očekuje vas niz edukativnih predavanja u polju samoodrživosti, kreativnih radionica i neizbježni kulturno-umjetnički sadržaj.

Ova tri temeljna stupa Autonomije Ledana neće ostati aktivna samo u vrijeme konferencije! Ideja je omogućiti da Ledana diše plućima i da se revitalizira u svakom obliku s konstantnim programom!

Naravno, u skromnijim izdanjima.

Kome je namijenjena?

Konferencija je namijenjena svim zainteresiranim skupinama i pojedincima koje žele nadograditi svoja znanja ili su tek krenuli istraživati. 

Program

Self-sustainable energy

Zamislite sustav u kojemu se energija stvara, distribuira i troši putem lokalnih i decentraliziranih mreža, umjesto da se oslanja na proizvođače na veliko i jednosmjerni način opskrbe električnom energijom. Takav sustav omogućio bi učinkovitije iskorištavanje energije jer bi se višak topline i električne energije distribuirao između zgrada i vozila. K tome, ovakav sustav omogućuje da obnovljiva energija čini veći udio ukupnog energetskog miksa. 

Urban gardening

Ako živite u urbanom području, postoje neke stvari koje se mogu činiti nemogućima, poput dostupnog vlastitog dvorišta u kojemu možemo uživati ili pronalaska mjesta za parkiranje automobila, ali vrtlarenje ne mora biti jedna od tih stvari. Urbano vrtlarenje praksa je uzgoja biljaka u urbanom okruženju. Ovo će vas možda iznenaditi, ali vrtlarenje ima pozitivan učinak na gospodarstvo, okoliš i sigurnost hrane. 

Up-cycle

Upcycling (ponovna upotreba uz dodanu vrijednost) razmjerno je nova riječ koja se prvi put pojavljuje tek kasnih devedesetih. Porast popularnosti takvog oblika upotrebe proizvoda sve se više prepoznaje – Cambridge Dictionary odabrao je upravo upcycling kao riječ 2019. godine. Prema tom rječniku definicija postupka upcycling glasi „radnja koja uključuje izradu novog namještaja, predmeta i slično od starih ili upotrijebljenih stvari ili otpadnog materijala.“ Naša je definicija vrlo slična: „obnavljanje neželjenog i dosadnog u nešto mnogo korisnije ili ljepše i kreativnije.“ 

Collaboration in co-op

Saznajte više o novim načinima strukturiranja i vođenja svoje organizacije pomoću kolaborativnih metodologija koje mogu zamijeniti konvencionalne upravljačke hijerarhije. Umjesto da funkcionira s vrha prema dolje, moć može biti raspoređena diljem čitave organizacije, na taj način dajući timovima i pojedincima slobodu, a istovremeno ostajući vjerna svrsi organizacije.

Coworking zones

Coworking (zajednički rad, rad u zajedničkom prostoru) princip je rada prema kojemu nekoliko zaposlenika iz različitih tvrtki dijeli uredski prostor te na taj način smanjuju troškove i olakšavaju si svakodnevicu – dijeli se infrastruktura, kao što je oprema, dijele se troškovi komunalnih usluga, recepcija, obveze održavanja prostora, a u nekim slučajevima i čajna kuhinja i usluge primanja pošte. Ovaj je oblik rada privlačan nezavisnim poduzetnicima, nezavisnim znanstvenicima, profesionalcima koji rade od kuće ili na daljinu (telecommuting), kao i onima koji često putuju. K tome, coworking pomaže ljudima da izbjegnu osjećaj izoliranosti koji se nekad pojavljuje kod rada od kuće, na daljinu ili na putovanju, istovremeno uklanjajući ometanja.

Alternative economics

Današnji će studenti ekonomije 2050. godine biti utjecajni građani i tvorci politika koje će oblikovati društvo. Ali ekonomski način razmišljanja kojemu ih se podučava utemeljen je na udžbenicima iz 50-ih, koji su pak utemeljeni na teorijama iz 1850-ih. S obzirom na izazove s kojima se suočavamo u 21. stoljeću – od klimatskih promjena i ekstremnih nejednakosti do financijskih kriza koje se ponavljaju – to se pokazuje kao recept za katastrofu. Male su šanse da ćemo uspjeti napisati novu priču o ekonomiji koja će odgovarati uvjetima našeg vremena ako se uporno budemo oslanjali na prošlostoljetne priče o ekonomiji.

Više informacija uskoro 🙂

Više informacija uskoro 🙂

Prijave za izlaganje na konferenciji

Prijava za sve koji djeluju u okviru tema ABE da aktivno sudjeluju u radu konferencije, prezentirajući vlastita iskustva i metode rada u primjeni.

Radionice

Radionice su namijenjene i prilagodene svim uzrastima s ciljem edukacije i poticanja zabave, mašte te kreativnog rasta i razvoja.

Više informacije o radionicama i rasporedu održavanja uskoro.

Prijave za radionice

Prijava za održavanje kreativnih radionica, tečajeva i izložbe za sve uzraste u sklopu održavanja konferencije.

kus

Kulturno umjetnički program

U suradnji sa Gornjogradskim književnim festivalom, pripremamo Vam književne večeri. Ovogodišnji ABE biti će obogaćen izložbom djela iz dizajnerskog ateljea Slavija promet te umjetninama koje je Vladimir Dodig Trokut donirao Autonomiji Ledana.

Više informacija o ostalom sadržaju uskoro!

Prijave za volontere

Prijava za sve zainteresirane koji bi svojim radom na neki način uspješno doprinjeli ostvarivanju zajedničkih ciljeva

faq

Česta pitanja

Najčešća pitanja o konferenciji

Prisustvovanje i sudjelovanje na konferenciji, radionicama te svom popratnom sadržaju je besplatan. 

ABE održava se u Autonomiji Ledana koja se nalazi se na prostoru nekadašnjeg industrijskog kompleksa Zagrebačke ledane d.d. utemeljene 1905. godine. na adresi Ul. Antuna Bauera 19 u Zagrebu. 

Organizator dogadaja je Autonomija Ledana. Za više informacija o povijesti, današnjem djelovanju te ciljevima kliknite ovdje.

Za sve upite i informacije vezane za sponzorstva, molimo Vas da nas kontaktirate putem obrasca

Za sve ostale upite i informacije, molimo Vas na kontaktirate putem obrasca za kontakt